22 Ιανουαρίου 2013

Μακεδονομάχος 2013





Ανακοίνωση

Συνάδελφοι Έφεδροι αξιωματικοί υπαξιωματικοί και οπλίτες , αυτή είναι μια πρώτη γενική ενημέρωση για την Άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2013.

Όλα αυτά τα χρόνια η προσπάθεια είχε έναν κύριο σκοπό την εκπαίδευση των Εφέδρων σε αντικείμενα που άπτονται των αναγκών ενός σύγχονου πεδίου μάχης.



Λαμβάνοντας υπ όψιν μας ότι ένας Έφεδρος πρέπει να βρίσκεται σε βαθμό ετοιμότητας τουλάχιστον πενταπλάσιο του συναδέλφου του που βρίσκεται στα όπλα είτε είναι μόνιμο προσωπικό είτε υπηρετεί την θητεία του και έχει το προνόμιο συχνής εκπαίδευσης ,ενασχόλησης με οπλισμό και σχεδιασμούς μάχης και δεδομένου ότι σε μία άσκηση δύο ημερών μπορεί να γίνει μόνο αξιολόγηση και όχι εκπαίδευση αποφασίσαμε να δώσουμε μια "ύλη" εκπαιδευτική προς όλους τους ασκούμενους σε τακτά χρονικά διαστήματα έως δεκαπέντε ημέρες πριν από την άσκηση έτσι ώστε όλοι να δουλέψουν πάνω στα αντικείμενα με τον τρόπο που θα αξιολογηθούν και όχι όπως το ξέρει η το είδε κάπου ο καθένας .

Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε πολλές ώρες πραγματικής και σοβαρής εκπαίδευσης για τον καθένα από εμάς ατομικά και θα εκπαιδευτούμε σε καταστάσεις που θα συναντήσουμε όταν θα χρειαστεί να υπερασπίσουμε την Πατρίδα μας δίπλα σε ανώριμους ,ανεύθυνους και ανίδεους συναδέλφους μας. Εμείς θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους όπως αρμόζει σε συμπολεμιστές και συναδέλφους θα τους στηρίξουμε ,θα προσπαθήσουμε να τους μάθουμε πράγματα βασικά , να τους δώσουμε την αυτοπεπίθηση ότι μπορούν και να επιβιώσουν αλλά και να νικήσουν,εμείς θα γίνουμε ο πολαπλασιαστής ισχύος της μονάδας μας και "εργαλείο" στα χέρια των ηγητόρων μας .Αυτό θα είναι και ένα ζητούμενο από την άσκηση , οπότε μην θεωρείτε τίποτε δεδομένο.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας , δεδομένης της σοβαρότητας που διακρίνει τους Εθελοντές Εφέδρους και της τοποθέτησης μας σε μονάδες Πεζικού δεν πρόκειτε να αναλωθούμε σε "ψευτοκομαντισμούς" και αποστολές υπερηρώων παρά μόνο σε όσα πραγματικά θα αντιμετωπίσουμε κάτι που έχουμε σαν αρχή σε όλους τους Μακεδονομάχους.

Σε γενικές γραμμές θα εκπαιδευτούμε όπως πρόκειται να πολεμήσουμε σε πολλαπλές αποστολές που μπορούν να θα δωθούν σε στρατιώτες του Πεζικού, ενός Πεζικού όμως όπως έπρεπε να είναι. Από την πλευρά μας σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την εικόνα του πραγματικού όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα τμήματα θα είναι οκταμελής ομάδες ΠΖ με προβλεπομενα υλικά και συνθέσεις.

Η "ύλη" θα δίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε μορφή κειμένου ή σε βίντεο ανάλογα με το αντικείμενο.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το :

info@lefed.gr