29 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΟΕΕΦΕΔ στο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού



Τη Πέμπτη 27 Ιουνίου, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕΦΕΔ αποτελούμενη από μέλη της ΛΕΦΕΔ Αττικής, της ΛΕΦΕΔ Κορίνθου, της ΣΣΑΕ και της ΠΕΝΕΦΥΟ επισκέφτηκε το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού στο Λουτράκι όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο του στη Πατρίδα μας και στη συνέχεια παρακολούθησε επίδειξη των καλά εκπαιδευμένων στελεχών της μονάδας σε διάσωση εκτάκτων αναγκών. 

Αποστολή του είναι η παροχή Γενικής Υποστήριξης Μηχανικού. Έχει τη δυνατότητα υλοποίησης σχεδίων εκτάκτων αναγκών, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, διάσωσης, κατασκευής έργων και αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές– εγκαταστάσεις, συντήρησης – διατήρησης ανοικτών δρομολογίων, εκτέλεσης εργασιών πρόληψης καταστροφών (αντιπυρικές ζώνες, αντιπλημμυρικά έργα, κλπ).
Επανδρώνεται με νέες ειδικότητες ΕΠΟΠ, όπως Σκαπανείς - Διασώστες, Συνοδούς Σκύλων Διάσωσης, Σκαπανείς-Πυροσβέστες και Νοσοκόμους - Διασώστες. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργασία με άλλους φορείς (Ερυθρός Σταυρός, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Νοσοκομεία).


 









Στη σύντομη πορεία του έχει πραγματοποιήσει δύσκολα έργα ακόμα και για μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες όπως το κολυμβητήριο μάχης του ΚΕΕΔ ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, την επέκταση του Λιμένα-Καταφυγίου Σκαφών στο ΚΕΕΔ όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ελεγχόμενη έκρηξη στον ΕΣ δίπλα από κτήρια και εγκαταστάσεις, τη κατασκευή Παιδικών Κατασκηνώσεων στις Κεχριές Ν. Κορινθίας όπου ένα παλιό στρατόπεδο μετατράπηκε σε φιλικό και ασφαλή χώρο για τα παιδιά και αρκετά άλλα έργα. 

Η φιλοξενία των στελεχών της μονάδας ήταν ένθερμη και συγκινητική. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε Καλή Συνέχεια στο δύσκολο και επίπονο έργο τους.