30 Ιουλίου 2015

ΜΑΧΗ ΕΝΤΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ


Τη Παρασκευή 24 Ιουλίου έλαβε μέρος η τελευταία εκπαίδευση της ανοιξιάτικης σεζόν για τη ΛΕΦΕΔ Αττικής.
Σε συνεργασία με τη ΛΕΦΕΔ Ευβοίας και τη ΠΕΝΕΦΥΟ διοργανώθηκε εκπαίδευση μάχης εντός κτηρίων με χαμηλό φωτισμό.
Η εκπαίδευση περιελάμβανε βασικές αρχές εκκαθάρισης δωματίου από ζεύγος, εκκαθάριση δωματίου με ύπαρξη εμποδίων και κίνηση σε διάδρομο. Εξετάστηκαν διάφορες περιπτώσεις όλες υπό το σκότος για την καλύτερη εκπαίδευση των μελών.
Εν συνεχεία έλαβε μέρος ενημέρωση και επίδειξη για τη χρήση φακών και διόπτρας νυχτερινής όρασης όπως και της χρήσης εξωτερικών προβολέων. Κατόπιν συνεχίστηκαν τα σενάρια έρευνας και μάχης εντός κτηρίων με χρήση φακών όπως και σύλληψη υπόπτου με χρήση φακού.
Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποσκοπούσε να επαναλάβει βασικές αρχές της μάχης σε αστικό περιβάλλον με έμφαση στην εκκαθάριση κτηρίων αλλά και της εκπαίδευσης στη μάχη με περιορισμένο φωτισμό είτε λόγω σκότους είτε λόγω συνθηκών (υπόγεια, καπνοί κ.α.)
Η εκπαίδευση διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ενώ στην συνέχεια ακολούθησε απενημέρωση και εν συνεχεία υπήρξε μια μικρή εκδήλωση με εδέσματα για να κλείσουμε την ανοιξιάτικη σεζόν που είχε αρκετές εκπαιδεύσεις, ασκήσεις, και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.