22 Δεκεμβρίου 2015

"ΤΑΜΣ Πήγασος" 12-13 Δεκεμβρίου 2015



Το Σάββατο  προς Κυριακή 12 με 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η “ΤΑΜΣ Πήγασος” που
διοργανώθηκε από τη ΛΕΦΕΔ Ευβοίας και τη ΛΕΦΕΔ Αττικής. Οι συμμετέχοντες ήταν μέλη από τις ΛΕΦΕΔ Ευβοίας, ΛΕΦΕΔ Αττικής, ΛΕΦΕΔ Κορινθίας και ΛΕΦΕΔ Μαγνησίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε ορεινή περιοχή της Εύβοιας.

Το σενάριο προέβλεπε τακτική κίνηση αερομεταφερόμενου πεζικού με σκοπό την ανακατάληψη υψώματος που κατείχε ο εχθρός και τη κατοχή του μέχρι να έρθουν ενισχύσεις.


Η Άσκηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με την έκδοση διαταγής, στη συνεχεία οι βαθμοφόροι μελέτησαν το τρόπο δράσης και οργάνωσαν τα τμήματα τους. Το βράδυ κινήθηκαν με μέσα μέχρι ένα σημείο που είχε οριστεί ως Ζώνη Προσγείωσης και από εκεί κινήθηκαν τακτικά προς το στόχο, όπου μετά από παρατήρηση τον έπληξαν και τον κατέλαβαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που δόθηκε λήξης της άσκησης.


Να σημειωθεί ότι η περιοχή που κινήθηκε το τμήμα ήταν αρκετά δύσβατη, χωρίς φεγγάρι, με θερμοκρασίες 0-3 βαθμούς και υγρασία 88-90%. Και παρόλο το κρύο που περόνιαζε και τις δυσκολίες εδάφους, οι έφεδροι εκτέλεσαν στο έπακρο την αποστολή, πιστοί στον όρκο τους.